کشور قبرس کشوری در شرق دریای مدیترانه است که سومین جزیره پرجمعیت این منطقه به شمار میآید. این کشور به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم میشود که بخش شمالی آن تحت حاکمیت ترکیه و بخش جنوبی تحت حاکمیت یونان است. جمهوری دموکراتیک ترکی قبرس شمالی برخلاف همسایه جنوبی خود، از واحد پولی لیر پیروی کرده و هزینههای زندگی نیز در آن بسیار پایین است. در واقع مقرون به صرفه بودن زندگی در قبرس شمالی یکی از مهمترین دلایل مهاجرت به این کشور است.
در طی سالهای اخیر مهاجرت به قبرس شمالی طرفداران بسیاری پیدا کرده است. از آنجایی که قبرس جنوبی جزئی از اتحادیه اروپا به شمار میآید، اخذ ویزای آن سختتر و زندگی در آن گرانتر است، به همین دلیل اغلب افراد قبرس شمالی را ترجیح میدهند. همچنین ورود به این کشور همچون ترکیه برای شهروندان ایرانی نیازی به ویزا نداشته که این امر فرآیند مهاجرت را سادهتر میسازد.
در ادامه این مقاله با ما همراه شده تا با انواع روشهای مهاجرت به قبرس شمالی آشنا شوید.
خرید خانه در قبرس شمالیاخذ اقامت دائم قبرس شمالی
کشور قبرس شمالی یکی از آن کشورهایی است که فرآیندی سخت و طولانی برای اخذ اقامت دائم دارد. افرادی که به منظور تحصیل به این کشور میروند، پس از پایان تحصیلاتشان میتوانند ویزای پس از فارغالتحصیلی قبرس را دریافت کنند که به مدت یک ماه اعتبار داشته و فارغالتحصیلان باید در این مدت موقعیت شغلی مناسبی برای استخدام پیدا کنند تا مجوز کاری قبرس را دریافت کنند. متقاضیان ویزای کاری نیز باید از ابتدا از کارفرمایی معتبر داخل این کشور جاب آفر دریافت کنند تا بتوانند مجوز کاری قبرس شمالی را اخذ کنند. این مجوز یک ساله قابل تمدید چندباره بوده و در نهایت پس از گذشت 10 سال میتوان برای اخذ اقامت دائم قبرس شمالی اقدام کرد. البته توجه داشته باشید که یکی از سادهترین روشهای اخذ اقامت دائم قبرس از طریق خرید ملک بوده که زیرمجموعه مهاجرت سرمایهگذاری محسوب میشود. خریداران ملک در قبرس نیز میتوانند ویزای اقامت یک ساله دریافت کنند و پس از گذشت مدت زمان 10ساله برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. همچنین متقاضیان میتوانند از طریق ازدواج با یکی از تبعه قبرس اقامت دائم این کشور را به دست آورند که نیازمند اثبات واقعی بودن ازدواج و زندگی به مدت پنج سال در این کشور است.
خدمات درمانی و رفاهی در قبرس شمالی
کشور قبرس شمالی نیز پوشش خدمات درمانی دولتی را برای درمانهای پزشکی ضروی شهروندانش به صورت رایگان ارائه میدهد. دانشجویان بینالمللی نیز به عنوان بخشی از شهریه خود، حق بیمه را پرداخت کرده و تحت پوشش این بیمه قرار میگیرند. به طور کلی سه بیمارستان دولتی و چندین بیمارستان خصوصی در این کشور قرار دارند. افراد میتوانند با مراجعه به بیمارستانها و کلینیکهای دولتی به صورت رایگان ویزیت شده و حتی تحت عمل جراحی مورد نیاز قرار گیرند. بیمارستانهای خصوصی نیز هزینه خیلی بالایی نداشته و مراقبتهای بهداشتی به صورت شخصی ارائه میشوند. از آنجایی که کارکنان بیمارستانها به زبان انگلیسی نیز مسلط هستند، برای مهاجرت به قبرس شمالی ضرورتی برای یادگیری زبان ترکی وجود ندارد.
مهاجرت به قبرس شمالی و ساختار اقتصادی
بخش عمدهای از اقتصاد قبرس شمالی معادل 69% از تولید ناخص داخلی، بر محور بخش خدمات همچون بخش دولتی، حمل و نقل، گردشگری و آموزش میچرخد. پس از آن، تولید و صنایع 22% و کشاورزی 9% از سهم تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دادهاند. رویکرد اقتصادی این کشور بر اساس اقتصاد بازار آزاد بوده و در سال 2014 نیز به عنوان یکی از برترین کشورهای جهان برای کارآفرینی انتخاب شد.
این کشور تحت تحریمهای بینالمللی قرار داشته و از نظر اقتصادی به ترکیه وابسته است. با این حال تولید ناخالص داخلی برابر با 15 هزار دلار بوده و نرخ بیکاری نیز زیر 8% است. صنعت توریسم و گردشگری بخش قابل توجهی از درآمد ملی را تامین میکند و شهر کایرنیا پایتخت توریسم قبرس شمالی است. طبیعت بکر این کشور، موجب رونق اکوتوریسم شده و هزینههای پایین آن نیز، گردشگران بسیاری را به خود جذب کرده است.
مزیتهای مهاجرت به قبرس شمالی
عدم نیاز به ویزا برای ایرانیان
ارتباط راحت با ترکیه
امکان شرکت در برنامههای تبادل دانشجویی با دانشگاههای برتر جهان
هزینههای پایین زندگی
آب و هوای معتدل و مناسب
مناظر طبیعی زیبا
روشهای اصلی مهاجرت به قبرس شمالی
مهاجرت تحصیلی
مهاجرت کاری
مهاجرت سرمایهگذاری